Najbolje skijanje u Bugarskoj

by info@cds.rs
skijanje bugarska

Kvalitetno uređene staze i moderna infrastruktura čine Bansko najkvalitetnijim ski-centrom u Bugarskoj, a po procenama mnogih i na čitavom Balkanskom poluostrvu.

Skijalište je udaljeno 2 kilometara od samog centra mesta i nalazi se na severnim padinama planine Pirin. Ski-staza je duga 70 kilometara, a pored staza za alpsko skijanje tu je i 12 km duga staza za skijaško trčanje. Sezona u Banskom traje dugo zahvaljujući sistemu za veštački sneg, pa tako sezona skijanja traje čak do 15. maja.

Ski-staze su raspoređene u dva glavna dela – Čalin Valog (1100-1600 m), čije se plave staze  spuštaju do samog mesta i Šiligarnika (1700-2500 m), koji se nalazi na padinama vrha Todorka. Najpoznatija staza je “Crna Tomba”, na kojoj se održavaju i trke Svetskog kupa, a koja je dobila ime po legendarnom skijašu Albertu Tombi. Turistima je u starom centru grada na raspolaganju više od 150 kulturno-istorijskih spomenika i veliki broj muzeja, dok u centru novog dela grada mogu uživati u klizanju na otvorenom svakog dana od šest do 10 časova uveče.

Ono po čemu se Bansko zaista ističe jeste veliki izbor visoko kvalitetnog, modernog i povoljnog smeštaja. Najbolji restorani su u starom delu grada, koji odišu tradicionalnim i rustičnim ambijentom, sa najboljim domaćim specijalitetima, kao što su kapama, čomlek, sače, banski starec, banski kebab i mnogi drugi. Pored tradicionalnih mehana, Bansko raspolaže i restoranima koji nude i druge evropske kuhinje, kao što su “Euforija” bar i restoran, “Viktorija” i “Amvrosija”. Noćni život je vrlo živ, a neki od najpoznatijih mjesta za izlazak su “The Happy End ” i “Selo veselo”., club Flash.

 

Our Reader Score
[Total: 4 Average: 4]

You may also like