Kolima do Banskog

by info@cds.rs

Putovanje do Banskog je uglavnom auto putem. Ukoliko krećete iz Beograda, važno je znati da se odvajate posle Nais-a, pratite put za Sofiju i Pirot. Auto put je još par kilometara, a onda se vozi kroz Sićevačku klisuru. Po izlazu iz Sićevačke klisure otvoren je novi auto put koji je otvoren sve do Dimitrovgrada. U Dimitrovgradu se završava i do granice se vozi običnim putem. Prelazi se granica, i u Bugarskoj se takodje nekoliko kilometara vozi običnim putem, a onda i kroz Bugarsku kreće polu auto put. Auto put ponovo počinje od Sofije pa skoro do Banskog, do Simitlija, mesta gde se izlazi sa auto puta, tu je i kraj auto puta, i odakle do Banskog ima još oko 45km običnog puta. Putovanje će biti i brze kada se bude završila izgradnja auto puta od Niša do granice, što se očekuje u 2018. godini.

Emisija SAT je napravila patrolu do Banskog početkom 2015. godine – zimski centar Bansko u Bugarskoj. Gledaoci će videti kako se može stići do ovog popularnog skijališta. Ekipa emisije je detaljno, kilometar po kilometar, zabeležila sve važnije pojedinosti na putovanju. Saznaćete kakav je put, gde je zgodno svratiti, koje su opasne deonice, kakve su cene i snabdevenost gorivom. Biće reči i o tome koja su dokumenta potrebna za ulazak u Bugarsku, kakvi su saobraćajni propisi i kazne.

Upoznaćete najveći i najpoznatiji zimski turistički centar na Balkanu – Bansko, a videćete šta vas čeka na stazama, kao i u samom gradu. Saznaćete sve o ponudi hotelskog i privatnog smeštaja, ali i kakve su cene u kafićima i restoranima. 

Ranije smo pisali o putovanju do Banskog na našem blogu u članku “Kolima do Banskog” >>>

Ovde pogledajte emisiju “Patrola do Banskog u Bugarskoj” >>>