Bansko – Skijanje, Zimovanje, Smeštaj

by info@cds.rs
Bansko - Skijanje, Zimovanje, Smeštaj

Bansko je planinsko mesto u Bugarskoj. Bansko je udaljeno oko 160km od Sofije. Sada možete lako stići do Banskog jer postoji autoput. Kada se isključite sa autoputa, nećete imati problema sa sporom vožnjom, jer na putu do ovog mesta nema serpentina i oštrih krivina. Uživaćete u vožnji bilo da se vozite svojim automobilom ili autobusom. Bajkoviti planinski predeli koji paraju oblake nas su ostavili bez daha. Vrhovi prekriveni snegom obećavaju raj za skijanje, ali i druge zabave na snegu.

Za Bansko kažu da je mesto sa više od 90 mehana! Etno kuće, u starom delu grada pretvorene su u mehane. U dvorištu se sprema autentična hrana. Budite spremni da vas miris domaće kuhinje prati gde god krenete. Cene su i više nego korektne, obrok za dvoje sa pićem nećete platiti više od 10 do 20 eura, čak ni u ekskluzivnijim restoranima.

Cene u Banskom

  • piletina sa egzotičnim citrusnim voćem – 6 eura
  • supa – 1,5e
  • Koka Kola i drugi sokovi –1,2 e
  • Topla čokolada – 1,3e
  • Kafa – manje od 1e
  • Hotdog – 1,1e
  • Pizza parče – 1,1e

Cene variraju od mesta do mesta, ali je sasvim sigurno da na hranu i piće nećete potrošiti mnogo! Bitno je da znate da se u Bugarskoj koristi lev i da vam niko neće zameniti metalne evre. Ako neka menjačnica i pristane, kurs je mnogo lošiji nego za papirne evre.

Bansko – Skijanje, Zimovanje, Smeštaj

Ono po čemu je Bansko najpoznatije kod naših turista to je zimovanje. Skijanje u Banskom definitivno ima svoje čari. Samo mesto je smešteno u podnožju planine Pirin. Prednost je što su gondole koje vode do planine u samom mestu.

Pogledajte ovde smeštaj u Banskom

Automobil vam neće biti potreban ili ga možete ostaviti na parkingu ispred. Ako ne želite da se vozite gondolom (gužve su ogromne u sezoni, a vožnja predugo traje), automobil možete ostaviti i na parkingu u planini. Put nije loš ima dosta krivina, ali se čisti redovno, tako da ćete brzo stići do odredišta.

Bansko ima oko 70km staza za skijanje! Najviša tačka je na skijalištu na Pirin planini je 2600 m! Ukupno postoji 1 gondola, 6 četvorosedežnica, 1 trosedežnica, 3 sidra, 3 tanjira, 10 liftova za decu, kao i park za snoubordere. U Banskom postoji staza za nordijsko skijanje.
Staze su raznovrsne, i zbog toga je Bansko pogodno za sve skijaše i one koji to žele da postanu!

 

Our Reader Score
[Total: 3 Average: 5]

You may also like