Skijanje u Banskom

by info@cds.rs
Skijanje u Banskom

Bansko, spoj starog grada i savremene arhitekture sa lepotom i komforom u podnožju veličanstvenog pirinskog masiva na 160 km od Sofije, to je grad Bansko. Spoj lepote nacionalnog parka „Pirin“ i raznolikosti živopisnih predela sa luksuznim, novim hotelima i savremenim sistemom staza i ski liftova, pretvaraju mali grad Bansko u najprestižniji skijaški centar u istočnoj Evropi.

Tražeći pravu alternativu za Alpe, ovde ćete naći idealano mesto za skijanje i bording, i za vrhunske skijaše i za početnike. 

Staze su za sve ukuse: od blago kosih za početnike do strmih, ponegde gotovo vertikalnih padina, za one koji dobro skijaju. Turisti se odlučuju za Bansko i zato što je ovde najduža skijaška sezona u Bugarskoj, od decembra do maja, obilne snežne padavine i postojan snežni pokrivač. Produžetku skijaške sezone doprinose i snežni topovi, koji uz pomoć nove tehnologije mogu da održavaju staze i na temperaturi do +5 C.

RESTORANI, BAROVI, APRES SKI

Odmor u Banskom ne može da prođe bez posete nekoj od čuvenih lokalnih mehana. Najbolje su one u starom delu grada koje i dalje odišu tradicionalnim, rustičnim ambijentom. Hrana je odlična i nećete pogrešiti šta god da naručite, a najbolje je probati neke od lokalnih specijaliteta kao što su kapama, čomlek, sače, Banski starec, Bansko kebab itd. Mehana ima mnogo i u starom i novom delu grada, ali one u novom delu su više komercijalizovane. Neke od najpoznatijih su Dedo Pene, Vodenicata, Lovna srešta, Čevermeto, Čobanov han, Čardaka itd.

Pored tradicionalnih mehana Bansko ne oskudeva u restoranima koji nude druge evropske kuhinje kao što su Euphoria Bar & Restaurant, Victoria, Amvrosia itd. Ono što upada u oči prilikom šetnje po mestu je to što vas na ulazu u skoro svaki moderniji restoran ili komercijalniju mehanu poprilično napadno pozivaju da uđete baš u taj restoran.

Noćni provod je vrlo živ, a neki od napoznatijih mesta za izlazak su The Happy End, Selo veselo, J.J. Murphy’s, Harry’s bar. Cene u restoranima su na nivou naših.

!!! SUPER PONUDA ::: 7 polupansiona – od 149 do 209 € !!!

Lokacija: Aparthotel je renoviran prošle sezone, a u novu zimsku sezonu 2019./2020. ulazi sa novom i iskusnom upravom i menadzmentom i predstavlja jedan od hotela sa najboljim odnosom cene i kvaliteta u našoj ponudi. Lociran je u višem delu Banskog, odmah do hotela “Sv Ivan Rilski” i udaljen je 1 km od novog centra grada i početne stanice gondole, do koje je obezbeđen besplatan shuttle bus prevoz u odlasku na skijnaje i u povratku sa istog.

Smeštaj: Hotel raspolaže sa 60 dvokrevetnih soba, 30 studija, 45 apartmana za smeštaj 2-6 osoba. Sve smeštajne jedinice sadrže minibar, SAT TV, kupatilo i balkone sa prelepim panoramskim pogledom na grad Bansko i planinu Pirin. Apartmani  i pojedini studiji imaju kuhinju.

SAZNAJTE VIŠE >>>>

Our Reader Score
[Total: 1 Average: 5]

You may also like