Zimovanje u Bugarskoj

by info@cds.rs
Zimovanje u Bugarskoj

Verovatno razmišljate gde biste mogli da otputujete u toku zime, mi vam dajemo odgovor: zimovanje u Bugarskoj.
Ovo će biti odlično rešenje kako za sve one koji vole da skijaju, tako i za one koji nikada na skije nisu stali, ali žele da uživaju u svežem vazduhu, opuste se, odmore i vrate u Srbiju preporođeni.

Ne samo što će vam upravo sve ovo omogućiti zimovanje u Bugarskoj, već ćete biti iznenađeni kako ranije niste počeli da praktikujete ovaj vid odmora svake godine!

Niske cene zimovanja

Pre svega, ova zemlja je poznata po niskim cenama.
Da krenemo samo od toga da nećete morati dugo da putujete: zimovanje u Bugarskoj bliže vam je nego što ste mislili. Svega nekoliko sati potrebno je da se stigne do Boroveca ili Banskog, dve glavne destinacije za zimovanje u ovoj zemlji.
Ono što će vas svakako iznenaditi jeste da je Bugarska jeftinija od naših planina, pre svih, recimo, Zlatibora. Naime, već same cene smeštaja su niže, a upravo zbog toga možete uzeti i polupansion.
Ne bismo sada da dužimo o tome kako su restorani mnogo jeftiniji nego u Srbiji, te da ćete sigurno svakoga dana ručati u drugoj kafani. Bugarska hrana je slična našoj i bez sumnje će vam se dopasti.

Odličan smeštaj

Ono što posebno treba naglasiti jeste da je zimovanje u Bugarskoj jeftino, ali zato za ovaj novac dobijate odličan smeštaj. Gotovo svi hoteli imaju bazen ili su povezani podzemnim prolazima sa susednim hotelima koji su opremljeni teretanama ili spa-centrima.
U ovoj zemlji, za smeštaj možete birati sobe ili apartmane u hotelima, ali sigurno je da ćete svakim vidom smeštaja biti zadovoljni jer Bugari zaista vode računa o enterijeru.

Ski-sezona

Ski sezona ono je što zimovanje u Bugarskoj i čini najviše popularnim, jer ona traje bez prekida čak četiri meseca, a snega tokom ovog perioda stalno ima. To je takođe razlog zbog kog mnogi turisti kako iz Srbije, tako i cele Evrope odlaze u Bugarsku dva puta tokom zime – na početku i na kraju sezone.
Ali i ako niste skijaš, ovo vam može biti idealna prilika da naučite da skijate jer u Bugarskoj postoje specijalizovane škole. Kada jednom savladate ovaj sport, sigurni smo da ćete biti potpuno oduševljeni.

Spa-centri

Ono što će vas sigurno opustiti i ugrejati u toku zimskih dana jesu spa-centri. Oni su dodatna čar koju nosi zimovanje u Bugarskoj, jer uglavnom svaki hotel ima makar jedan u svojoj ponudi (koji je, takođe, uz smeštaj besplatan). U svim spa-centrima su saune i bazeni, te će vas to sigurno osvežiti nakon aktivnog dana provedenog na snegu.

Najbolje rešenje za svaki vid zimovanja

Već smo rekli – zimovanje u Bugarskoj idealno je kako za skijaše, tako i za one koji skijanje ne vole. Prvi će uživati u odličnim stazama i ski-pasu koji je najjeftiniji u Evropi, a drugi u čistom vazduhu i boravku na snegu.
Svi zajedno, pak, biće oduševljeni sjajnim noćnim provodom, niskim cenama i odličnom ponudom restorana i kafea, te nema sumnje da ćete se u svakoj varijanti sjajno provesti.

Our Reader Score
[Total: 4 Average: 4.3]

You may also like