10 razloga da posetite Bansko

by info@cds.rs
skijanje
  1. SKIJANJE – skijanje i snowboarding u Banskom su naravno na prvom mestu. Osim gondola, postoje i žičare koje vode do vrha planine. Ima staza za sve i nema sumnje zašto je ovo jedno od najboljih skijališta u Bugarskoj.
  2. ZABAVA NA SNEGU I LEDU U PRIRODI – u Pirin ulici nalazi se ice ring, mesto gde možete klizati. Međutim mi vam preporučujemo, ako je dan lep da istražite prirodu nacionalnog parka Pirin i sami pronađete mesto za grudvanje i sankanje.
  3. SLIKANJE ISPRED LEDENE FONTANE – ova ledena fontana u centru je divna za fotografisanje, pogotovo noću kada se upale svetla!
  4. PIRIN ULICA – šetnja ovom ulicom nikad ne može da vam dosadi! Ovde ćete naći sve – ski opremu, zlatare, hranu, bombondžije, vinske radnje, suvenire… A pogled na vrh oduzima dah…
  5. TOPLA ČOKOLADA – nikako ne propustite da popijete toplu čokoladu u nekom od lokalnih kafića u centru,
  6. STARI GRAD – prošetajte se kaldrmom starog grada i zavirite u objekte koji su tu 1800 i neke godine!
  7. CRKVA I MUZEJI – Crkva svete Trojice i nekoliko muzeja, kao što je kuća Neofita Rilskog, će vam sigurno biti zanimljivi ukoliko volite istoriju!
  8. VELIJANOVA KUĆA – ovo je tradicionalna starinska bugarska kuća burne istorije. Zanimljiva jer je u njoj boravio slikar koji je oslikavao obližnju crkvu, pa je oslikao i svoj dom. U jednoj sobi se na zidovima nalazi naslikana Venecija, kao podsetinik i sećanje na putovanje u Italiju… Ne propustite ovo mesto!
  9. RUČAK / VEČERA U MEHANI – Kažu da Bansko ima više od 90 mehana! Cene su veoma pristupačne a mi vam preporučujemo da obavezno probate neko od domaćih specijaliteta uz vino ili rakiju!
  10. SPA I WELLNESS, ne samo u Banskom, već i u mestima pored – Razlog i Dobrinište,Banya,! Ova regija leži na termalnim vodama. Nisu baš fenomenalno i luksuzno iskorišćene, ali ćete ugrejati kosti posle snega i leda.
Our Reader Score
[Total: 6 Average: 4.7]

You may also like